Uw huidige website past niet meer bij u en uw onderneming. Of u begint net met ondernemen en u wilt online gevonden worden. Wat het geval ook is: het is tijd om een nieuwe website te laten maken. Dat kost, net als zoveel dingen, een hoop tijd en energie. Maar wanneer u deze tijd en energie waardevol besteedt, is het resultaat een prachtige website waar u weer een aantal jaar mee vooruit kunt. Better Online heeft u voor een checklist gemaakt om wat structuur te bieden tijdens het maken van een nieuwe website. Want ook al bouwt u de site niet zelf, er zijn genoeg dingen waar u aan moet denken!

 

  1. Brainstorm

Net als zoveel projecten begint ook een nieuwe website met een brainstorm. Heeft u binnen uw bedrijf mensen die een website kunnen bouwen? Of gaat u het proces uitbesteden en laat u een freelancer uw website maken? En verder: wat wilt u precies? Waar schiet de huidige website tekort, wat wilt u uitstralen met uw bedrijf? Spiek bij de concurrenten, maak een lijstje en een mindmap. Beslis over de kleuren en de algemene uitstraling. Wilt u een informele website of juist een zakelijke?

 

  1. Kies de juiste designer

Gaat u een website laten maken? Natuurlijk helpt Better Online u heel graag met uw nieuwe site, maar toch geven we de tip om goed rond te kijken. Iedere designer heeft een eigen specialisme. Zoekt u een platform of een one-pager? En denk ook aan de praktische zaken: wanneer moet uw website klaar zijn? Een andere belangrijke factor is de mate van zelfstandigheid. Bij Better Online bespreken we tijdens een persoonlijke sessie al uw wensen en vervolgens wordt u regelmatig op de hoogte gehouden van de vorderingen. Andere webdesigners zitten liever bij u op kantoor of werken juist alleen via Skype. Daarnaast werkt Better Online vanuit een marketing-oogpunt, terwijl een andere vormgever meer vanuit het creatieve punt opereert. Het één is niet beter dan het ander, maar bedenk zelf wat u fijn vindt werken en wat u van een freelance websitebouwer verwacht.

 

  1. Hoeveel wilt u zelf doen?

Ook handig voordat u een designer kiest: hoeveel wilt u zelf doen? Een website laten maken is leuk, maar de website moet ook gevuld worden. Gaat u zelf de teksten schrijven en de foto’s schieten? Of bent u op zoek naar een bureau dat het totaalplaatje kan leveren? Bij Better Online kunt u bijvoorbeeld aangeven dat u teksten nodig heeft voor op uw website. Wij regelen dan een ijzersterke tekstschrijver die op korte termijn SEO-proof teksten voor u in orde maakt. Zo leveren wij een complete website op die we, als u dit wilt, gelijk stevig voor u in de markt zetten met een gerichte marketingstrategie. Maar u heeft ook de mogelijkheid om zelf de teksten te schrijven en de marketing te regelen. Het is maar net hoeveel tijd en budget u heeft.

 

  1. Vraag uw omgeving

Als er een testversie van uw website aangeleverd is, is het belangrijk dat u deze goed doorspit. Doe dit niet alleen zelf, maar vraag ook uw omgeving. Iedereen ziet nét weer wat anders. Op deze manier kunt u zoveel mogelijk valkuilen en onduidelijkheden uit uw site filteren voordat deze live gaat.

 

  1. Wees kritisch

Laten we eerlijk zijn: als u een website laat maken dan mag u best wat verwachten. Dus geef alles door aan de designer. Met feedback kan iets gedaan worden, zodat u helemaal tevreden bent! Neem dan ook goed de tijd om alle veranderingen en/of testwebsites goed door te nemen. Met heldere communicatie kan zoveel bereikt worden!

 

Wilt u een website laten maken zonder dat het u teveel kopzorgen kost? Bij Better Online kunnen we een prachtige site voor u bouwen, SEO-proof teksten verzorgen en een gerichte marketingstrategie opzetten. Zo hoeft u zich bijna nergens meer druk om te maken!

Tags:

Recent Posts

Sociale Media in 2019

Tegenwoordig zijn sociale mediakanalen de plek waar een bedrijf de kans heeft om op betrouwbare wijze zijn waarde te tonen en zijn stem te versterken. Informele communities zijn de plek waar klanten navraag doen, informatie aanbieden en grieven uiten. Geen enkel...

Online Marketing uitbesteden

Waarom online marketing uitbesteden?   Wanneer je een bedrijf leidt is tijd erg waardevol en kan het adverteren van uw merk en brand veel tijd kosten. Ook zijn de snelle ontwikkeling in marketing als ondernemer vaak erg moeilijk bij te houden. Het is mogelijk om...