Grote kans dat u met uw bedrijf op Facebook zit. Een mooi ingerichte pagina met een frisse profielfoto en een nette omslag: laat die klanten maar komen! Maar hoewel u iedere week trouw een berichtje post op uw pagina, groeit uw Facebookpagina niet. En uw berichten krijgen, behalve de gebruikelijke likes van familieleden en wat vaste klanten, ook niet bijzonder veel vind-ik-leuks en reacties. Waarom bent u niet beter vindbaar voor uw doelgroep? Hoe doen andere bedrijven dat toch? In deze blog nemen we het fenomeen Facebook marketing eens onder de loep.

 

Wat is Facebook marketing?

Los van elkaar kent u de twee begrippen ongetwijfeld en ook de combinatie spreekt vrij voor zich: Facebook marketing is het inzetten van Facebook als marketingtool. Dat gaat verder dan iedere week een bericht plaatsen en zorgen dat u snel op uw berichtjes antwoordt. Als u Facebook goed inzet, kunt u via dit medium ontzettend veel winst behalen, vooral op het gebied van vindbaarheid.

 

Wat is er lastig aan Facebook marketing?

Stel u voor: u zit lekker onderuit op de bank na een lange werkdag, een beetje door uw Facebook heen te scrollen. Denk eens aan wat u zou willen zien. Een grappig filmpje of een reclameboodschap? Juist, dat eerste! Uw potentiële klanten willen op Facebook geen droge reclameslogans of aanbiedingen zien. Ze willen vermaakt worden. Dat kan Facebook marketing wat lastig maken: u komt niet meer weg met het plaatsen van uw weekaanbiedingen. Er moet originele content komen, en dat kost tijd.

 

Maar die tijd is het echt waard!
Want door op de juiste manier gebruik te maken van Facebook marketing kunt u de vindbaarheid van uw onderneming aanzienlijk verhogen. En we weten allemaal hoe gunstig het is als uw onderneming gevonden wordt! Benieuwd naar hoe u met Facebook marketing aan de slag kunt? Better Online heeft voor u wat tips en tricks op een rijtje gezet.

 

De tips

Tip 1: Zorg dat uw pagina helemaal up-to-date is
Logisch, maar we willen het toch even noemen. Zorg ervoor dat uw informatie klopt en dat u mooie foto’s als omslag en profielfoto heeft. Check al uw berichten op spelling en zorg ervoor dat er geen onnodige typfouten inzitten.

 

Tip 2: Creëer interactie
U wilt zoveel mogelijk traffic richting uw pagina genereren. Hiervoor is het belangrijk dat u veel interactie creëert, met uw volgers maar ook tussen hen. Wanneer iemand uw bericht eerder heeft geliket of gedeeld dan krijgen ze uw toekomstige berichten ook eerder in hun tijdlijn te zien. Interactie creëert u door vragen te stellen aan uw volgers: vraag ze eens om hun mening, maar stel ook simpele `ja’ of `nee’ vragen. Een ijssalon kan bijvoorbeeld vragen: ‘welke smaak lijkt u het lekkerst? Reageer met `chocola’ of `banaan’. Makkelijk, snel en leuk, want we delen allemaal graag onze mening!

 

Tip 3: Voeg iets toe
Gebruik geen verkooptermen zoals koop hier, download nu, et cetera. Verpak uw boodschap in een mooi jasje: hoe worden uw volgers er beter van? Deel nuttige nieuwsfeiten uit uw sector, plaats een persoonlijke foto van uw jarige werknemer en wees niet bang om wat informeler te communiceren. Biedt uw volgers een uniek kijkje in uw onderneming. Dit geldt ook voor berichten die u sponsort: een advertentie plaatsen met de wekelijkse aanbieding zal minder effect hebben dan een video met een grappige boodschap. Kaart in een ludiek filmpje bijvoorbeeld een probleem aan, waar uw product of dienst de oplossing voor kan bieden.

 

Tips 4: Werk visueel
Trek de aandacht van uw volgers door iets unieks aan te bieden. Werk zo visueel mogelijk: een bericht met alleen tekst valt een stuk minder op dan een frisse foto of mooi filmpje. Probeer ook verschillende vormen: de ene keer een foto, de andere keer een video. Zo kunt u in de gaten houden welke vorm goed aanslaat bij uw doelgroep.

 

Tip 5: Bepaal uw doelgroep
Voor u met uw onderneming begon heeft u uw doelgroep specifiek beschreven. Doe dit nogmaals, maar dan voor Facebook. Het kan zo maar zijn dat u uw Facebook marketing op een andere doelgroep moet richten dan uw andere marketingactiviteiten.

 

Wilt u nog meer weten over Facebook marketing, of heeft u hulp nodig bij het opzetten van een goede Facebook marketing strategie? AM-Marketing kan voor u een ijzersterke Facebook marketingstrategie opzetten, dus neem vooral contact op!

 

Tags:

Recent Posts

Een website laten maken: waar moet u aan denken?

Uw huidige website past niet meer bij u en uw onderneming. Of u begint net met ondernemen en u wilt online gevonden worden. Wat het geval ook is: het is tijd om een nieuwe website te laten maken. Dat kost, net als zoveel dingen, een hoop tijd en energie. Maar wanneer...

Sociale Media in 2019

Tegenwoordig zijn sociale mediakanalen de plek waar een bedrijf de kans heeft om op betrouwbare wijze zijn waarde te tonen en zijn stem te versterken. Informele communities zijn de plek waar klanten navraag doen, informatie aanbieden en grieven uiten. Geen enkel...