preloder

Tegenwoordig zijn sociale mediakanalen de plek waar een bedrijf de kans heeft om op betrouwbare wijze zijn waarde te tonen en zijn stem te versterken. Informele communities zijn de plek waar klanten navraag doen, informatie aanbieden en grieven uiten. Geen enkel bedrijf kan het belang van zijn aanwezigheid op sociale media negeren omdat het invloed heeft op hoe individuen zich identificeren met het merk in kwestie.

 

De perfecte strategie voor sociale media is uniek voor elk bedrijf, dus voorspellingen voor de toekomst zijn moeilijk te maken. Er zijn een paar trends op de sociale media die je zeker zou moeten overwegen om je volgende zet te plannen bij het bepalen van een online marketingtstrategie voor het jaar 2019.

 

Uw online aanwezigheid bepaalt hoe mensen jouw merk ervaren

Vooral voor kleinere bedrijven zorgt toewijding en eerlijkheid voor een echt, menselijk gezicht bij een merknaam. Een merk waar mensen zich mee kunnen en willen verbinden, en dat dicht bij de klant staat verdient normaliter meer vertrouwen wat fundamenteel is voor het opbouwen van klantenrelaties.

Een manier om je bedrijf in 2019 een boost te geven is door het persoonlijke merk van de ondernemer of een van de leiders van het bedrijf vooruit te helpen. Deze strategie is veranderd in een belangrijke tactiek voor heel wat ondernemingen en bedrijven, zoals het publiceren van gastblogs, het maken van publiciteitsgerelateerde optredens en interviews doen in podcasts.

Organisaties die dit in 2019 begrijpen, hebben een onmiskenbare gunstige positie ten opzichte van organisaties die zich achter hun logo verschuilen.

 

Strategieën voor influencer marketing

Influencer-reclame wordt een vast onderdeel van uw marketingmix. Influencers kunnen je bedrijf heel wat klanten bijbrengen via betaalde sponsoring.

Terwijl influencer marketing zich ontwikkelt, worden grote influencers steeds duurder voor kleinere en middelgrote merken en bedrijven. Momenteel richten heel wat bedrijven zich op micro-influencers om het gat te vullen tussen interesse in influencer-marketing en het juiste bestedingsplan. Micro-influencers zijn misschien geen grote sterren, maar ze hebben een grote invloed op hun volgers en publiek.

 

De ondergang van valse volgers.

Instagram sloot heel wat valse accounts en besloot nu ook accounts te straffen die valse volgers aankocht. Deze accounts worden afgestraft door hun posts te verbergen in de tijdlijn van de volgers of onder de hashtags. In 2019 zal het dus niet meer lonen om valse volgers aan te kopen – een strategie die wij altijd hebben afgeraden.

 

Gebruik stories

‘Stories’ zijn visuele post in een verticaal formaat dat meestal 24 uur aan blijft. Ze worden steeds populairder bij gebruikers van sociale media vanwege hun spontaniteit en relatief lage bewerkingsvereisten. Stories zijn heel gemakkelijk te maken. Ze zijn leuk en boeiend en vooral echt. Het is een wereldwijde trend die populair is bij mensen van alle leeftijden en die heel gemakkelijk te gebruiken is. Het kan zeker worden voorspeld dat deze trend van sociale media alle platforms zal vullen en kan worden gebruikt als een veelzijdige online marketingtool.

 

Heb jij vragen over je marketingstrategie in 2019? Better Online beantwoordt graag al je vragen en zit graag met jou samen om de marketingtoekomst van je service of bedrijf uit te stippelen.

 

Tags:

Recent Posts

COMMUNICATION & CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY

In the past few years, the anti-corporate movement (including those opposed to globalization) has gained a bit of steam. What many people in the movement promote now is called Corporate Social Responsibility (CSR), the idea that corporations should be responsible to...

ARE AUTORESPONDERS IN FACT THAT CRUCIAL TO ONLINE MARKETING?

Basically there is no online marketing without autoresponders, or the other way round. It is very simple: without the use of autoresponders, it will be extremely hard to succeed at online marketing nowadays. Autoresponders will take over many of those online marketing...

HOW DIRECT MARKETING AND DIRECT MAIL TECHNIQUES IMPROVE YOUR BUSINESS

There are many resourceful ways to improve your business style but Direct Marketing and Direct Mailing techniques are on the top of the list. For instance, Wal-Mart, Macyís, and other big retail stores are excessively taking aid from these techniques because they know...